Besøgsmål

En tur i Strandparken kan være meget mere end blot en tur på stranden. Kunst, kultur, naturformidling og madoplevelser er efterhånden en indgroet del af Strandparken.

ARKEN Museum for Moderne Kunst

Midt i Strandparken – på en lille ø – ligger ARKEN Museum for Moderne Kunst. ARKEN har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland.

ARKENs samling indeholder flere end 400 værker. Det er dansk, nordisk og international samtidskunst, primært fra perioden efter 1990. To røde tråde løber igennem samlingen. Den ene er kunst, der handler om det moderne menneskes eksistens. Den anden fokuserer på den kunst, der gennem nye former, materialer og medier handler om selve kunstbegrebet.

I landskabet omkring ARKEN kan man ligeledes gå på opdagelse i kunstens univers. ARKEN anvender nemlig også Strandparken til diverse udendørs kunstudstillinger – og man kan vidst roligt sige, at der er ved at opbygge sig en fantastisk skulpturpark.

Læs om åbningstider m.m. mere på ARKENs hjemmeside.

Caféer

Caféer
De gamle kioskbygninger, der blev opført ved Strandparkens anlæggelse, er blevet renoveret og danner i dag ramme for to hyggelige strandcaféer.

Café Ka’nalu
Café Ka’nalu ligger på Ishøj Strand og er et oplagt besøgsmål i forbindelse med en museums-, strand- eller paddleboardtur – paddleboards kan nemlig lejes hos caféen. Ud over indendørs faciliteter har Café Ka’nalu en stor udendørs terrasse og sælger både kaffe, kage, is, brunch, øl og vin m.m. Foran caféen ligger en stor legeplads, således at man fx kan nyde en kop kaffe på terrassen samtidig med, at børnene leger på legepladser.

Café Ka’nalu har åbent hele året.

Læs mere om åbningstider m.m. på deres facebookside.

Strandcaféen
Ved Brøndby Strand ligger Strandcaféen, som bl.a. sælger is, kaffe/kage, diverse drikkevarer, brunch og frokost. Caféen har en terrasse med udendørs servering, og ved siden af caféen ligger en legeplads – caféen holder løbende arrangementer og events, hold øje med disse på caféens facebook side.

Strandcaféen  har åbent i sommersæson og weekender.

Læs mere om åbningstider m.m. på deres facebookside Strandcaféen

Haveje Strandparken
Haveje Strandparken ligger ved Vallensbæk strand og har åbent i sommersæsonen med burger, hjemmelavet limonade, is og meget mere. Haveje er en hyggelig café med udendørs siddepladser og løbende arrangementer og events.

Haveje har åbent i sommersæsonen.

Læs mere om åbningstider m.m. på deres facebookside Haveje Strandparken

Kunstværker

Kunsten har for alvor gjort sit indtog i Strandparken. Gå fx på opdagelse i landskabet omkring ARKEN Museum for Moderne Kunst, hvor du ofte kan se en bred vifte af midlertidige kunstinstallationer i Strandparkens landskab.

Oscar er en kæmpe, der bor under en bro mellem Jægersø og Lille Vejlesø. Han er den del af Thomas Dambos projekt ”de seks glemte kæmper”, der består af seks store træskulpturer på Københavns Vestegn. Fælles for kæmperne er, at de er lavet af affaldstræ og andre genbrugsmaterialer, og at de alle er placeret på et lidt hemmeligt smukt sted i naturen. Læs mere om projektet.

Heerup stenene blev skabt i 1970 af Henry Heerup som udsmykning til en motorvejsudfletning i Gladsaxe. I 1982 blev de overflyttet til Strandparken, hvor de stadig ligger i dag. Se kunstværket ved Gyvelhuse ved Brøndby Strand.

I Vallensbæk, på strandengen ved Vallensbæk Havnevej findes en kunstig vandreblok, som er en del af Camilla Berners kunstværk “Flyttet Istid”. Kunstneren Camilla Berner har med kunstprojektet FLYTTET ISTID / ICE AGE RELOCATED opført 5 skulpturer på Vestegnen, som dels skal pege på lagene af menneskets påvirkning og ændringer i landskabet, men også skal stille spørgsmålstegn ved forholdet mellem oprindelighed og autenticitet. Kunstværket er opført i forbindelse med Vestegnens Kulturuge 2021.

Havhytten – Naturformidlingscenter

Øst for ARKEN på Ishøj Tange ligger Havhytten. Havhytten er en af Ishøj Naturcenters i alt fire baser. Havhytten stod færdig i 2014 med det mål at styrke naturcentrets marin formidling, hvilket faciliteterne også bæger tydeligt præg af. Havhytten råder både over kajakker, waders, saltvandsbassin og mange flere redskaber og faciliteter, som styrker arbejdet med marin formidling. Lokaliteten på Ishøj Tange gør desuden, at vandet bogstavelig talt er lige foran døren.

Som kommunal institution er Ishøj Naturcenters primære funktion at tilbyde naturformidling og friluftsaktiviteter til daginstitutioner og skoler i Ishøj Kommune. Strandparken har dog indgået et samarbejde med naturcentret om at afholde 10 arrangementer i Strandparken, som er gratis at deltage i for alle. Arrangementerne kan findes i vores oversigt over arrangementer i Strandparken. Ud over de 10 offentlige arrangementer har Strandparken indgået et samarbejde med naturcentret om et naturformidlingstilbud til alle Vestegnens skoler.

Læs mere om Naturekspeditionen

Læs mere om Ishøj Naturcenter og Havhytten.

Følg os #strandparken på Instagram og Facebook