Strandparken bør være med i Danmarks Naturkanon

28-09-2018

Strandparken I/S har nu indsendt et forslag til Miljø- og fødevareministeriet om, at Strandparken selvfølgelig bør nomineres. I forslaget lægges blandt andet vægt på, hvordan Strandparken spiller en værdifuld rolle for både samfund og natur:

I Køge Bugt ligger Strandparken. Den blev anlagt som et kystsikringsanlæg i sidst 70’erne og er i dag et attraktivt natur- og friluftsområde. Stisystemerne i Strandparken fører gennem klitter, ned til badestrande, forbi strandenge og søer og igennem små skovbevoksninger.

I Strandparken er der rig mulighed for at sanke årstidens frugter og planter, og man kan tage med på arrangerede ture for at opleve Strandparkens herligheder på nært hold.

Der foretages naturpleje i Strandparken, og mange af arealerne afgræsses således af både køer, får og geder. Naturplejen giver et lysåbent landskab og en varieret plantevækst.

I Strandparken lever den sjældne grønbroget tudse, og orkidéerne trives på mange af arealerne grundet den kalkrige, udrænede og ugødede jord. Strandparken er også ophold- og levested for mange fugle.

Man kan nemt komme til Strandparken fra kommunerne Greve, Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre.

En udvalgt jury vil nu kigge de i alt 1670 indsendte forslag igennem, inden de den 8. oktober afslører, hvem de har valgt at nominere.

Læs mere her om Danmarks Naturkanon og se de andre forslag.

Følg også Strandparken på Facebook