Minister positiv for udvikling i Strandparken

07-11-2018

Erhvervsminister Rasmus Jarlov besøgte mandag Strandparken for at tale med borgmestrene om udviklingsmuligheder.

Den fysiske planlægning i hovedstadsområdet reguleres af den såkaldte Fingerplan fra 1947. Borgmestrene fra Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Greve og Brøndby – som tilsammen ejer Køge Bugt Strandpark – mener, at Fingerplanen lægger forhindringer i vejen for udviklingen i Strandparken.

”I Vallensbæk ønsker vi for eksempel at bygge et havnebad og fortsætte vores grønne strøg ned mod vandet. Det kan vi ikke, som reglerne er i dag”, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

Andre ønsker fra borgmestrene er naturlegeplads, bedre mulighed for idrætsudøvelser, salg af mad og drikke og klimatiltag.

Og ministeren var lydhør over for borgmestrenes ønsker.

”Det er vigtigt, at vi får udviklet de her områder – med respekt for naturen. Selvfølgelig skal der være plads til, at man kan ro, cykle, ro, få en is og have plads til sin kajak”, mener erhvervsminister Rasmus Jarlov, der tilføjede, at det handler om at finde den rigtige balance.

”Jeg synes, at kommunerne har nogle rigtig spændende planer. Så nu skal vi arbejde på, hvordan vi kan få alle hensynene til at gå op i en højere enhed”, siger han.

De fem borgmestre venter nu spændt på næste skridt fra Christiansborg.

Følg os #strandparken på Instagram og Facebook