Forbedrede forhold for handicappede og gangbesværede på Vallensbæk Strand

19-07-2019

Strandparken har i begyndelsen af sommeren 2019 etableret et nyt strandtæppe og en ny badebro på Vallensbæk Strand, som har til formål at skabe lettere adgang til stranden og havet for kørestolsbrugere, gangbesværede, personer med barnevogne og lignende. Strandparken ønsker at ophold på stranden og i vandet er en god oplevelse for alle borgere.

Midt i landskabet, folder strandtæppet sig ud over den hvide sandstrand, som den via et elegant træstykke forbinder med badebroen. Strandtæppet, der er monteret fra grusstien til strandkanten, har en bredde på 1,8 m som muliggør let passage af gående i begge retninger, og tillader, to kørestolsbrugere at køre forbi hinanden.

Badebroen starter for foden af strandtæppet, hvor kørestolsbrugere og gangbesværede trygt kan bevæge sig ud på. Underlaget er skridsikkert og siderne forankret med gelænder der med fordel kan fungere som en ekstra støtte. Dér for enden, hvor havet gør sit indpas, er der opsat en bænk hvorfra man kan nyde den pragtfulde udsigt og lade tankerne flyde til bølgernes skvulpende lyde.

Ved at etablere strandtæppet og badebroen er ophold på stranden og i vandet blevet tilgængeligt for alle, uanset personlige udfordringer. Nu handler det blot om at komme ud og nyde bølgen blå.

I øjeblikket er der udfordringer med  større mængder af tang. Det er ikke muligt oprense tang i vandet, og handicapbadebroen bliver derfor hurtigt fyldt med tang. Handicapbadebroen renses hver formiddag i badesæsonen, men der er desværre ikke mulighed for at rense broen i weekenderne. Strandparkens drift arbejder på finde en løsning.

Følg også Strandparken på Facebook