Livredderordning

I skolernes sommerferie er der 4 bemandede livredderposter i Strandparken. Posterne ligger ved Lynghuse ved Hundige, Skovhuse ved Ishøj, Tanghuse ved Vallensbæk og Gyvelhuse ved Brøndby.

Strandparken har en aftale med TrygFonden Kystlivredning om livredning. TrygFondens livreddere er veluddannede og har rådighed over det mest moderne udstyr.

TrygFondens egne karakteristiske livreddertårne står på strandene. Om vinteren opbevares de af Strandparken.

Livredderne er normalt på deres post dagligt fra kl. 11 – 19, og som regel er hver post bemandet med 2 livreddere. Livredderne har bil og båd til rådighed.

Livredderne hejser det internationale rød-gule flag som tegn på, at der er livreddere til stede. Normalt sættes et lignende flag ca. 100 m på hver side af livreddertårnet for at markere det område, som livredderne dækker.

Livredderen sørger desuden for at flage med et rødt flag, hvis man af en eller anden grund ikke bør bade fra stranden den dag. Det røde flag vil normalt anvendes på strande, hvor man kan risikere kraftig understrøm, hvilket ikke sker i Køge Bugt, eller efter kraftig nedbør, hvis der er fare for forhøjet indhold af colibakterier og endelig ved fare for giftige blå-grøn alger.

På kortet herunder kan du se, hvor der er livreddertårne, trekantsposter samt stedbetegnelser langs vandet. Klik på det for printervenlig version.