Strandparken

Strandparken ved Køge Bugt er et 7 km langt strandområde med masser af hvidt sand og rent badevand – kun 15 km fra Københavns centrum. Her er skabt et landskab med klitter, søer og enge og der er etableret 4 lystbådehavne, der summer af aktivitet det meste af året. Centralt i Strandparken ligger Arken – Museet for Moderne Kunst.

Strandparken byder på masser af aktiviteter – først og fremmest de, der er knyttet til vand som badning, sejlads, surfing, fiskeri osv. Strandparken byder også på gode betingelser for andre rekreative udfoldelser som gåture, løbeture og cykelture og naturoplevelser.

Strandparken har en lang række faciliteter, som badebroer, toiletter, P-pladser og kiosker, der gør det nemt og behageligt at være gæst i Strandparken. I skolesommerferien er der livreddere til stede.

Det er også nemt at komme med offentlige transportmidler til Strandparken. S-banen til Køge har flere stationer langs Strandparken, og der går bus til Ishøj Havn og Arken.

Strandparken er et kunstigt skabt natur- og friluftsområde, som samtidig fungerer som beskyttelse mod oversvømmelse fra havet af de lavtliggende byområder tæt på kysten. Strandparken blev indviet i 1980 og fremtræder i dag som et sammenhængende naturområde, hvor dyre- og plantelivet trives side om side med en lang række friluftsaktiviteter. Her kan du se den aktuelle badevandsudsigt for strandene