Fiskeri

Der er mange muligheder for at fiske i Strandparken. Hvis du fisker med stang og er mellem 18 og 65 år, skal du have lystfiskertegn. Fiskeri med ruser er ikke tilladt i Strandparken.

Fiskeri ved St. Vejleå
De fleste fisker ved lagunen ved St. Vejleå, hvor der er mange aborrer. Alle aborrer skal genudsættes.

Fiskeretten ved lagunen og den nedre del af St. Vejleå er overdraget til Ishøj Sportsfiskerklub. Her kræver det foruden almindeligt fisketegn også et særligt dagkort, som koster 50 kr. Kortet kan bl.a. købes hos Shell/7-Eleven, på Ishøj Strandvej 78, 2635 Ishøj.
Man kan læse mere om fiskeriet ved St. Vejleå på klubbens hjemmeside.

Fiskeri i søerne
Man kan fiske i alle 6 søer i Strandparken. Det er dog ikke tilladt at fiske fra broerne og sluser, hvor der er stier, da der kan opstå farlige situationer med fodgængere og cyklister. Man kan også fiske fra robåd, men det er ikke tilladt at sejle med motordrevne eller el-drevne fartøjer i søerne.

Fiskeri fra molerne
Endelig er der mange, som fisker fra molerne. Især når der er hornfisk i farvandet. Strandparken og Ishøj Naturcenter holder 1-2 gange om året et naturvejlederarrangement, hvor man kan prøve at fiske fra molen, og hvor Naturcentret udlåner fiskegrej til dem, som ikke selv har med.

Vi fraråder fiskeri fra stenmolerne om vinteren, hvor stenene på molerne kan være meget glatte.

Lystfiskertegn
Du kan se mere om lystfiskertegn på Landbrugs- og Fiskeristyrelsens hjemmeside.